söndag 18 december 2016

Stockholm, Novemberlovet 2016


Att åka till Stockholm är alltid ett sant nöje. Vi åkte tåg och som vanligt höll både SJ och konkurrenten Snälltåget tiderna, vi älskar tåg!
Vi bodde på Radisson precis bredvid centralen och det är exakt hur smidigt som helst med närheten till egentligen allt. I källaren på hotellet fanns ett jättefint spa som besöktes flitigt.
På bilden syns en iskall David på besök på "icebar" som ligger på nordic light hotell, kallt men mysigt.


Tydligt vad som sker med snattare. Skylten fotades på Skansens akvarium. När jag var ung var det lite tuffare ord som gällde. "Snattare kommer att brinna i helvetet" minns jag att föreståndaren på Coop Vinslöv sade vid flera tillfällen!


På Skansen var det tema "folktro och magi". Det var skådespelare lite överallt som berättade om hur det var förr. Koleran härjade och man kunde se människor som var sjuka och på ett ställe hade man iordningställt gravar som snart skulle användas, läskigt.
Apotekaren hade förstås många tips på hur man kunde kurera koleran och hon kunde absolut inte rekommendera ett besök hos kloka gumman (Kraxan) i torpet bredvid. Vi besökte ändå kloka gumman och hon hade många roliga och smarta tips på hur man kunde få bort olika väsen, vidunder och sjukdomar, jätteskoj! David skämtade om att han hade ont i hjärtat och då trodde hon att det kunde bero på kärlek!


Åsa och David myser på Kulturhuset, en riktig oas mitt i stan. 


David coolar sig och vill som vanligt bli fotad på ett av stadens farliga trafiklejon. LOL!


På bron över från gamla stan, My god så fint Stockholm är! Men det var riiiiiiiiktigt kallt denna gången.


David fick träffa magikern Joe (the man) Labero efter hans show. Joe sa till David:
- oh, det är ju du! 
Vi tyckte att hans show var trevlig, och Brolin var där!


Mats och Tore var som vanligt de perfekta värdarna, god mat, dryck och otroligt trevlig kväll. Tores fisksoppa skall göras hemma så snart som möjligt, den var himmelsk!


Återigen lite bilder från isbaren, dit har vi gått några gånger nu och dit går vi antagligen aldrig mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar